17.4.2014


Trashion/Remade lookbook

TrashionRemade Vaatevallankumous Marko Rantanen 10b


24. huhtikuuta tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun Rana Plaza -tehdasrakennus sortui Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa ja yli 1 100 vaatetehtaan työntekijää kuoli.  Onnettomuuden vuosipäivänä vietetään Vaatevallankumousta (Fashion Revolution Day), jolloin ihmiset ainakin 54 eri maassa vaativat vaateteollisuudelta lisää läpinäkyvyyttä ja reiluja tuotanto-oloja. Kaikki Vaatevallankumoukseen osallistuvat esittävät kysymyksen: Kuka minun vaatteeni tekee? Kampanjapäivänä ihmiset ympäri maailman pukevat tahallaan jonkun vaatteen päälleen nurinpäin, ottavat itsestään valokuvan ja jakavat sitä sosiaalisessa mediassa (#insideout). Tavoitteena on, että mahdollisimman monet lähettäisivät kuvansa myös vaatemerkille ja kysyisivät vaatteensa alkuperästä ja tekijöistä.
Tässä ne nyt on. Minun ja Mirjamin suunnitteleman malliston lookbook. Suunnittelimme Vaatevallankumous-päivän innoittamana Suomen ensimmäisen täysin ilmaisen open source-malliston, joitten kaavat ja ompeluohjeet voi ladata netistä ilmaiseksi 24.4. Remaken kotisivujen kautta. Mallistoon kuuluu kahdeksan tuotetta: turbaani, laukku, haaremihousut, thaihousut, toppi, huppumekko, maxihame ja vetskarimekko. Jos ompelette näistä jotain, pyydän nöyrimmin, että instagramauttaisitte muutaman kuvan hastagillä #trashionremade. Otamme myös palautetta vastaan mielellämme malleista. Ja laittakaa kyssäreitä, jos ohjeista tulee kysyttävää.
Trashion/Remade-malliston materiaalina on t-paidat, joista voit loihtia mm. monella eri tapaa puettavat joogahousut, turbaanin tai kesäisen maximekon. Mallisto on nähtävissä Kierrätystehdas tapahtumassa Kaapelitehtaalla 26.-27.4. Jos tuotteita ei osaa valmistaa itse, ne voi myös tilata valmiina tai mittojesi mukaan ommeltuna Remakelta kautta (Hakaniemen torikatu 2,
00530 Helsinki.Tel. 050 300 8535). 
Mikä on malliston lempituotteesi? 
Osallistu keskusteluun somessa: #vaatevallankumous #insideout

Trashion/Remade –malliston lookbook:
Valokuvat: Marko Rantanen
Tukka ja meikki: Laura Pimiä
Malli: Reetta / Paparazzi
Stailaus: Outi Pyy
Kuvauksen vaatteet valmistettiin TUSKA 2011 –festareitten ylijäämäpäidoista.
Projektin muu materiaaliyhteistyö: Touchpoint Oy, Finnish Metal Events Oy
LOOKBOOKKIMME pääset tästä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti