1.4.2012

Messumatto - taikamatto!


Meillä Remakella on kierrätettyä messumattoa muokattu lähes koko toiminnan ajan - jos joksikin! Se on ollut huippumateriaali monissa asiakastöissä ja onpa sitä käytetty Remaken tilojen väliaikaisissa väliseinärakenteissakin. Usein messumattoa tulee meille valtavina rullina ja se jää nyhjäämään takavarastoon, kunnes yks kaks tulee tilaus, joka nykäisee koko varaston kerralla tyhjäksi

Viimeksi messumattoa Espoon WeeGee-talolta hakiessani sain kuulla hartaan kiitoksen siitä, ettei heidän tarvitse  laittaa tätä hyvää matskua jätemyllyyn, vaan että  on ilo antaa se meidän osaaviin käsiimme. Menin siitä tietysti vähän hämilleni ja tokaisin takaisin, että kyllä se ilo ja kiitollisuus on avian sama meidänkin puolella!

Messumatosta on meillä tehty mm. erialaisia suojia esim. läppäreille, puhelimille ja muille pienille elektronisille laitteille. Siitä on myös tehty Kaapelitehtaalle kasseja ja matkalaukkuun irtotavaran kesyttäjiä. Viime syksynä teimme isohkon messumattoboxitilauksen Nissanille..
Nissanin boxissa ideana oli siis tehdä auton takapaksiin menevä laatikko, johon kaiken sen ilkeän tavaran, joka muuten pyörii autossa ympäri ja ämpäri, voi sitten laittaa. Haasteeksi tilauksessa muodostui materiaali, jota olikin hieman useampaa sorttia - paksumpaa ja ohuempaa. Onneksi kaikki kuitenkin meni hyvin ja tilaus valmistui ajallaan. Boxeja duunasimme vielä paria muutakin sorttia, kuten tässä alla - sama tuote, mutta harmaana. Näitä teimme 5 kpl ihan yksityisasiakkaalle.Tästä päästäänkin näihin päiviin, kun Remakella pukkaa kiirettä enemmän kuin Nissanin boxien aikoihin joulun alla! Tällä hetkellä meillä vouhkataan alla olevan tuotteen kanssa, joita on työn alle saatettuna jo 400 kpl!! Kyseinen tilaus on Remaken koko toiminta-ajan suurin. Tilaava tahokin on suuri, nimittäin JHL, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto. Heille olemme tekemässä messumaton ja heidän oman vanhan markkinointibanderollin fuusiosta, pystysuuntaisesta "seccarista" niin kuin meillä kutsutaan (tulee sanoista second skin eli toinen nahka) eräänlaisia suojuksia. Kyseiseen tuotteseen tulee mahtumaan läppäri ja iso pino seminaarissa jaettavaa materiaalia sekä kyniä ja käyntikortteja. Tämän UPEAN tilauksen ansioista Remaken kevät on tiivis, ja kesälomat mahdollistunevat ahkerille tekijöille täysimittaisina ehkä ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen  - jos vain tekijöiden oma kantti niin pitkän loman kestää!Viimeisenä hehkutuksen aiheeksi saatettakoon tämä.. PääreetKori!
Perinteiset päreet ovatkin vain tässä tuotteessa korvattu sillä samaisella kierrätetyllä messumatolla! Tämä kyseinen kaveri odottaa esille pääsyään Kierrätystehdas-tapahtumassajohon Remake tänä vuonna osallistuukin yhtenä Kierrätystehtaan yhteistyökumppaneista ja omaa messujen suurimaan osaston!

Päreet-kori on spesiaaliasemassa siksi, että osallitumme sillä nyt ensimmäistä kertaa järjestettävään Ekodesign 2012 kilpailuun! Ideanani Päreet-korissa oli yhdistää perinteinen ja ennen TODELLA suuressa arvossa ollut kädentaito eli päreen punonta ja innovatiivinen materiaali - tavallaan siis pärekori 2.0.

Toivotaan, että saamme näitä tuotteita enemmänkin esille kuin vain tämän kaverin tuonne Kierrätystehtaalle. Tämänkin tekemisessä mulla oli ihanana apuna Pia, joka näppärästi kyhäsi korin läjään mun alkuperäisen mallin pohjalta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti