Siirry pääsisältöön

REMAKE vuosi 2016

Tilipäätös vuodelta 2016...
Hei eipä ole kuulunutkaan pitkään aikaan. Mutta täällä lärään joululoman kunniaksi näitä blogiasioita läpi ja kappas päädyinpä tänne Remaken omaan blogiin.
Mistä aloittaa... Varmaan siitä mihin ollaan edellisillä kirjoituksilla jääneet ja se oli Hakaniemi.


MUUTTO
Kesäkuussa viime vuonna aivan yhtäkkiä mun päässä kypsyi pitkään hautunut osin pelottavakin idea, että pitäisi siirtyä hakaniemestä eteenpäin. Pelottavuutta synnytti se, että muuttaminen vaatii aina rahaa ja tilojen irisanomis-aika oli pitkä 3kk puristus, jonka aikana piti saada viiden vuoden kama kertymät ulos 411 neliön tiloista. Sitä työtä sitten todella tehtiinkin samalla kun minä etsin uusia tiloja. Tilat tosiaan siinä kesän aikana löytyivät ja toinen niistä lyötiin lukkoon kerta näkemältä ja toisista Annankadun tiloista neuvoteltiin tovi, sillä niihin täytyi tehdä enemmän remonttia kuin Arkadiankadulle.
Muutto alkoi toteutumaan siinä kesän lopussa ja remonttia Annankadulla hoidettiin parhaalla sykkeellä niin, että siinä syyskuun aikana kaikki alkoi olla avaamiseen valmista. Virallisia avajaisia ei sen enenpää pidetty vaan töitä jatkettiin suorilta käsin lähes saman Remaken oman työhuoneporukan ja tiimin kanssa kuin hakiksessa. Toimintaa ollaan jouduttu uudelleen ja uudelleen "remakoimaan" tässä viimeisen vuoden aikana, mutta vielä jaloillaan mennään vaikka tiukkaa näinä aikoina tekee kaikilla.



MUITA MUUTOKSIA
Henkilöstössä on ollut oikeastaan muutoksia jo pidemmän aikaan ja ihimisiä on tullut ja mennyt niin vastaavissa tehtävissä kuin muissakin rooleissa. Toistaiseksi minä (Paula Mirjami) ja Outi ollaan pysytty sekä mukana osa-aikaisesti Remaken toinen perustaja Pia. Viimeisimpänä muutoksena ja pitkän harkinnan tuloksena päätimme jättää peruskorjausompelutyöt pois listalta. Päätöksellä haetaan sitä että aikaa käytetään takaamaan paremman palvelun ja työnjäljen takaamiseksi muutos -ja mittatilaustöissä, jotka oikeastaan ovat Remake parasta osaamista. Toki jos tulet meille teettämään jotain duunia edelleen otamme siinä ohessa myös vastaan ne farkkujenkin paikkuut, mutta erillisiä yksittäisiä korjaustöitä emme enää tee.
Vuoden kuluessa ollaan päästy enemmän ja enemmän tekemään artistiduuneja joista mainitaksemme Chisu, Antti Tuisku, Evelina ja viimeisimpänä Haloo Helsinki, jonka kanssa töitä jatketaan vielä vuoden vaihteen jälkeen. Työhuonelaisia on jäänyt jonkin verran pois ja siihen liittyen isoin muutos tämän vuoden aikna oli myyntitilien karsiminen myymälän valkoimasta ja tähänkin suurimpana syynä se, ettei resursssit vaan riittäneet tilien asianmukaiseen pyörittämiseen. Tästä jatkeena päätettiin sitten muuntaa myymälä niin, että se on toiminut samalla Outin ja mun työhuoneena ja osin koko ajan ompelimon "eteisenä".



VUODEN 2016 KOHOKOHTIA
Kyllä tähän vuoteen on ihan tolkkuttoman paljon mahtunut hienoja kohtia! Ollaan saatu Outin kanssa reissatakkin ekaa kertaa vähän enemmän. Syyskussa oltiin Tallinnassa asiakkaan materiaalihankinta reisulla, lokakuussa Tukholman risteilyllä BURDAn kanssa ja Marrakuussa majailtiin kolme päivää ensin Pietarsaaressa ja sitten Kokkolassa Kokkotyö-säätiön tilaamana. Yksi iso kohokohta oli MEM kolmannen SAMURAI malliston aikaan saaminen. Viimeisinpänä makeutena kakun päälle mainittakoon presidentin juhlat, jossa saimme nähdä Remaken kädenjälkeä neljän asun muodossa ja jopa miehen päällä ensimmäistä kertaa! Tekemäni messuattopuku Geometrica sai todella hyvin näkyvyyttä ja päätyipä vielä uusinta kierrokselle Ylen uutisten toimituksen myötä! Tässä linkki vielä todella hyvin laadittuun artikkeliin:
http://yle.fi/uutiset/3-9341554



VUOTTA 2017 odotellessa
Nyt juuri ollaan koko kööri Remakelta vex ja erityisesti minä ja Outi ihan kokonaan sorvin äärestä vex tän viikon... no kyllä käyn huomenna ihan vähän töissä eräässä asiakasmiittissä minkä tuotoksia nähdään EMMA-gaalassa tuossa ensi vuoden puolella. Lisäksi työn alle tulee vielä joitakin Haloo Helsingin Saku-Areenan konserttivaatteita ja ensimmäistä kertaa saatiin laitettuu iso liuta tarjouksia vetämään niin, että jos ne lähteepi toteutumaan tulee kevät puoli olemaan kanssa vikkelää menoo, mutta siihenhän tässä ollaan tähdätty jo pari vuotta ja kovasti sen eteen paljon töitä tehtykkin! Kannattaa käydä kurkkaa Remaken uudet sivut, joiden niidenkin eteen tehtiin kolmen kuukauden ajan viime vuonna töitä ihanan Joonaksen kanssa! Laitan linkin tähän alle...
Ja sitten vielä Instaa ollaan alettu kovasti käyttää viestintäkanavana ja Facebook on linkitettynä siihen mukavasti ! Eikun seuraillaan miten lähtee ensi vuosi kehkeytymään!
IHANAA UUTTA VUOTTA JO VALMIIKSI!
T: PAULA

http://remake.fi/




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rose of the Garden alias Einarin kirkko

Palaan vielä hetkeksi jo niin kovin kaukana tuntuvaan kesään. Viime toukokuussa aloitin tekemään itselleni juhlamekkoa rakkaan ystäväni syntymäpäiville mutta päädyinkin tekemään näytösvaatteen joka sai ihastuttavan lempinimen -Einarin kirkko - Remade tiimiltä. Tavoitteenani oli tehdä jättiläismäinen kukka kaapin pohjalle kertyneistä silkki, satiini ja organza paloista. Mallina ihana Suvimarja Hoikkala. Päädyin ilokseni kokeilemaan monenlaisia eri tekniikoita rakkaaseen Einarin kirkkoseeni. Kuten satiinin virkkausta, paljettien kirjontaa, silkin työstäminen koristenauhaksi, organzan polttoa sekä dior-ruusujen tekoa. Jos Rose of the Garden olisi laulu, se ehdottomasti olisi tämä hyväntuulinen kipale The Libertininesilta: Lisää tekemisiäni löytynee blogistani Bite my Peach -Nea

KUNTOUTTAVAN PSYKOTERAPIAN ÄLYTTÖMYYKSISTÄ

Tämä eihepiiri ei nyt varsinaisest liityy eko-ompelimon toimintaan mitenkään - ainakaan noin markkinoinnillisesta näkökulmasta. Täten saanen hieman avata syitä miksi tästä haluan kirjoittaa. Tästä kirjoituksesta tulee melkoisen pitkä - pahoittelut siitä. TERAPIAN TARVE NÄKYY YRITYKSISSÄ JA YRITTÄJISSÄ Kaikkien näiden vuosien aikana kun meillä Remakella on ollut harjoittelijoita, olemme toistuvasti olleet tilanteessa, jossa harjoittelija on ollut terapian tarpeessa tai terapiassa erinäisten mielenterveyteen liittyvien aiheiden piirissä. Vielä lähemmin aihe koskee minua yrittäjänä itsenäni. Kyllä - meitä terapian tarpeessa olevia olentoja on ihan joka puolella - myös niissä, jotka päällisin puolin näyttävät pärjäävän elämässä ihan kivasti. Kaippa se on myös niin, että kaltaiset vetävät toisiaan puoleensa. Itselläni on historiassa paljonkin asioita, joita olen terapiassa vuosien varrella työstänyt kelan tukemassa kuntouttavassa psykoterapiassa -  ja tule

REMAKE PODCAST - Mikä on REMAKE EKODESIGN AKATEMIA

REMAKE PODCAST - Tässä tokassa jaksossa Remaken perustaja Paula kertoo mikä on Remaken uusi aluevaltaus ja mikä on Ekodesign Akatemia... Jaksossa käydään läpi kenelle koulutukset on suunnattu, minkälaista koulutusta on tarjolla ja mitä suunnitelmia koulutuksen kanssa jatkossa on. Uutena osiona Paula kertoo myös uuden Superlect palvelun käyttöön otosta.