Siirry pääsisältöön

CIRCULARITY in fashion luento


Oltiin MEMin kanssa näytösreissulla Hollannissa keväällä 2018. Pidin siellä myös luennon aiheella circularity in fashion - oli muuten elämäni toinen kerta, että vedin luennon englanniksi... ihan ok:sti se meni... 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

TEKSTIILI- JA MUODINALAN PARADIGMA MUUTOS

Ilmastonmuutos ja ehtyvät luonnonvarat aiheuttavat tänä päivänä jatkuvaa huolta ja keskustelua mediassa. Pieni ihminen on kovin voimaton näiden asioiden edessä ja itsekin olen aika ajoin vajonnut toivottomuuden suohon, kun tuntuu ettei tässä kuitenkaan ole mitään tehtävissä. Olen koettanut edistää näitä kestävyys asioita omalta osaltani - en vain oman yrityksen toiminnan kautta, vaan olen myös hakeutunut tietoisesti paikkoihin, joissa voisin mahdollisesti saada ääneni kuuluville. Jossain määrin näin olen saanutkin mm. opetushallituksen kautta.

Törmäsin netissä jo aikaa sitten seuraavaan kuvaan. Sittemmin kuva on saanut valtavan levikin ja myös meidän Remaken fiidissä keräsi huomattavan tykkäys määrän jakonsa yhteydessä.
Tässä kuva:
Eihän tässä kuvassa mitään ihmeempää vikaa ole ja havainnollistaa kyllä mitä meidän tuotanto mekanismissa pitäisi tapahtua, jotta jätteen määrä vähenisi ja luonnonvaroja kuluisi vähemmän.
No hetken katseltuani - lisäsin sinne yhden asian mikä aina kekuttaa…

ENSIMMÄINEN PODCAST JULKAISU PALAUTE JA SEN SAAMINEN

REMAKE AKATEMIA -  PODCAST  Tässä ensimmäisessä podcastissa Remaken perustaja Paula puhuu palautteen annon vaikutuksista ja kertoo miten itse kokee palautteen saannin vaikuttaneen itseensä vuosien varrella. Palautteen anto liittyy tiivisti Paulan uudehkoon aluevaltaukseen koulutuksen saralla..
Tiesithän, että Remakelle voi tulla oppimaan upcyclingia
Pääset tutustumaan koulutuksiimme TÄSTÄ!

HARDCORE FASHION WITH MEM (videot)

Vuonna 2017 otimme vastaan erikoisen haasteen. Kukaan meidän silloisesta tiimistä ei ollut tubettanut tai juurikaan tehnyt videoita. Oltiin alkamassa tehdä Remakella MEMille uutta REVOLT nimistä mallistoa, joka esiteltiin yleisölle myöhemmin heinäkuussa Helsinki Fashion Weekille... ja siitä se idea lähti. Päätetiin yhdessä Paulan johdolla tehdä sarja siitä miten mallisto kasaantuu - täysun tietämättä mitä edessä oli... kyllähän siitä mallisto syntyi! Jaksot on julkaistu Weccos.comin tube kanavalla, sillä halusimme tarjota matskua meidän oman alan tekijöille esimerkkinä absoluuttisen avoimesta tuotantoprosessista.
MEMin Revolt mallisto oli poikkeava aiempiin postconsumer mallistoihin nähden, sillä se luotiin aluksi laakamateriaalista, joka sekin oli toisen yrityksen ylijäämää. Matskut meille tuli Touchpoint yrityksen varastosta. Sarjan aikana teimme aktiviisesti todellisuuden mukaista video sisältöä siitä miten kuluttajan ylijäämä mallisto luodaan.
1/12 JAKSO Ompelijamestari Paula Malleus…